10 øvelser du kan gjøre når været begrenser deg Hawk Horsemanship

10 øvelser du kan gjøre når været begrenser deg

Vinteren i Norge kan være hard og gjøre det vanskelig å både finne motivasjon til å ut i den mørke kulda eller så kan snø og is ødelegge forholdene våre for å kunne trene noe særlig i det hele tatt. Her er 10 øvelser du kan gjøre med hesten din om du bare har et begrenset område tilgjengelig.

 1. Rygg hesten nedover stallgangen.
  I vårt system har vi mange ryggeøvelser, så du kan bruke hvilken som helst av disse for å få trent hesten din både mentalt og fysisk. En hest som rygger bra senker hodet og løfter ryggen. Det er en god grunnmur for både det å stoppe og samling, så selv om du ikke skulle ha muligheten til å sale på og ri så vil dette hjelpe hesten din til å bli bedre under rytter.

 2. Send hesten gjennom Porter.
  Hester hater å føle seg fanget så trange plasser får ofte frem litt ekstra stress i dem. Vi kan hjelpe dem å bli tryggere i slike situasjoner ved å sende dem frem og tilbake gjennom alle porter og dører vi kan finne slik at de kan lære å stable beina og takle følelsene sine.

 3. Flytte for fysisk press.
  En av øvelsene fra Bakkearbeid Trinn 1 som er mer et prinsipp. Uansett hvor du trykker på hesten kan du lære den til å vike for press. Bruk tid til å lære hesten din å flytte alle forskjellige kroppsdeler for et lite trykk på motsatt side. Hadde det ikke vært greit om hesten la hodet sitt selv i grima eller hodelaget når du trykket på manken?

 4. Gå sidelengs nedover stallgangen.
  En av våre litt mer avanserte øvelser fra Bakkearbeid Trinn 2. For å kunne gjøre denne øvelsen må hesten din være god nok til å flytte fram og bak-part, samt kunne rygge for grimearbeid og risting i grimen.

 5. Flytte frampart mens du står stille.
  Hva med å raffinere denne øvelsen til at du kan stå stille på den ene siden av hesten og flytte den over til andre siden bare med en finger? Begynn med å stå på en side av hesten og strekk hånden din opp på andre siden av hestens hode. Strekk pekefingeren din opp i luften og guid hodet til hesten til å bøye seg slik at du kommer på andre side av hodet, før du flytter frampart. Etterhvert kan du stå stille og bare bruker fingeren din til å få hesten til å flytte frampart, men nøkkelen er å stå stille i begynnelsen for så å bevege på deg helt frem til hesten krysser bena perfekt. Når hesten blir god på dette blir det plutselig veldig mye lettere å skifte side på hesten under håndtering.

 6. Få den bedre på bli håndtert på beina.
  Ta på deg hovslagerforkle, et hovstativ og en gammel verktøykasse du kan slenge rundt på. Jo mer den skramler, jo bedre er det. Tullesko hesten din ved å banke og skrape på høvene. Øv på å dra hestens føtter i alle retninger og bare gjør jobben til hovslageren din mye lettere.

 7. Desensitivisering.
  Følg fasene og prinsippene til “tilvenning av hender og utstyr” og få hesten tryggere på objekter og bevegelser som den er litt nervøs for. Bruk denne tiden til å få selvsikkerheten til hesten opp til neste level. Kan du f. eks. fekte armene rundt hodet til hesten uten at den blir nervøs?

 8. Det laterale grimearbeidet.
  Under grimearbeid så er det stort sett her folk og hester gjør for dårlig jobb, selv om dette er så ekstremt viktig. Få raffinert denne øvelsen opp i karakter. Få hesten enda kjappere ved å bruke reglene for kommando under raffinering. Kan du stå på motsatt side og gjøre øvelsen f. eks?

 9. Forbedre leie-ferdighetene til hesten din.
  Øvelsen “å lede med kontroll” kan raffineres og virkelig få hesten fintunet inn på deg. Står hesten din på boks om natta? Da er det perfekt å øve på dette ved inn og utslipp.

 10. Rygg hesten inn på boksen.
  Kan du stille hesten med rompa mot boksdøra si og rygge den inn ved å bare riste i leietauet? Da kan du stå der og la hesten være som en jojo hvor du rygger den inn og inviterer den tilbake til deg med et inviterende kroppsspråk.
Tilbake til bloggen