Å leie flere hester på en gang Hawk Horsemanship

Å leie flere hester på en gang

Å kunne leie flere hester samtidig er en deilig følelse som kan være svært praktisk, men det er utvilsomt mye farligere enn å leie kun én. Hvilke ting bør man tenke på før man gjør dette? Vel, jeg tror ikke jeg klarer å beskrive alt i et stykke tekst, men her er i hvert fall noen av tingene jeg mener det er viktig å se på.

 

1. Du bør ha en hest som har gjennomført Bakkearbeid Trinn 1. I det minste bør den ha forståelse for "grenser og oppmerksomhet", "tilvenning av hender og utstyr" (spesielt i form av å tåle å bli dradd rundt nakken med tau), "grimearbeid", "å lede med kontroll", "flytte bakpart", "ryggeøvelsene" og "flytte frempart".

2. Det vil være enda tryggere om hesten har gjennomført hele bakkearbeid Trinn 2, og i hvert fall den siste øvelsen "leie bak".

3. Dersom du skal binde to hester sammen bør disse være venner, og du bør binde den minste i den største med en pålestikk-knute som ikke kan skli og ende opp med å kvele.

4. Ha hestene som er bundet fast på andre siden av hesten du leier.

5. Sørg for at hestene alltid er nedregulerte og godt vant med nedregulering.

6. Vit ruten din. Er det nok plass? Er det trafikk? Vil vi kunne møte hindringer, sykler, turgåere osv?

 

Dette er ikke noe man bør ta lett på. Evaluer dine ferdigheter og hestens utdannelse før du prøver på noe slikt, og er du i tvil kan du rådføre deg med din trener. Husk på å holde deg selv og hestene trygge.

Tilbake til bloggen