Et brev fra en kunde Hawk Horsemanship

Et brev fra en kunde

Hei, Hawk.


Det er nå ganske så nøyaktig to år siden jeg hentet min fullblods etter en måneds trening hos deg på Finsland.
Jeg var utrolig spent på om og hvordan jeg skulle klare å følge opp det han og jeg hadde lært. Ville det ta mye tid å bruke verktøyene og trinnene i prinsippene i det daglige? Ville det løse problemene våre når vi kom hjem?


Det har vært en spennende og lærerik reise, helt fra første dag på Finsland frem til i dag.
Jeg vil gjerne gi en tilbakemelding på hvordan jeg har opplevd denne reisen.

 


Så, hvorfor ble hesten min satt i trening hos deg?
Jeg tok det valget da han var litt "mye" for meg, jeg ble usikker i min håndtering av ham, det er som kjent ingen god kombinasjon.
Hesten følte min usikkerhet, og fant det best å passe på seg selv.
Dette kom ut som stress i flere situasjoner, for eksempel som galopp på stedet på tur, vanskelig å leie, ville ikke gå fra flokken osv.
Jeg var derfor veldig spent på hvordan hesten ville respondere på trening i et nytt system, og det var utrolig spennende å få lov å følge utviklingen fra uke til uke.


Det ble og er fremdeles en stor endring hos hesten.
Med ditt treningssystem hjalp du min hest og jeg som eier å finne roen. Du ga oss begge verktøy for å håndtere stress og uro.
Min fullblods som for 2 år siden var en stresset fyr, er nå blitt så stødig og rolig som en hest kan bli i de fleste situasjoner.


Men så klart, stress kan oppstå hos oss begge innimellom. Forskjellen fra før, er at vi nå vet veien ut av det, og vi får løst opp stresset før det eskalerer. Jeg har også erfart at det ikke er feil å hoppe av hvis jeg kjenner urolighet bygger seg opp. Vi finner som oftest roen fortere og bedre ved å gjøre enkle bakkeøvelser.
Dette gjør at han og jeg blir nullstilt og vi kan fortsette der vi slapp.


Gjennom ditt system fikk vi en fantastisk starthjelp. Jeg har gjennom de siste to årene lært utrolig mye, om hester og ikke minst om meg selv.
Det er helt sant at du trener mennesker vel som mye som hesten.
Jeg lærte hvor viktig mitt kroppspråk, og ikke minst min energi og tanker er i den daglige håndteringen av hest. Det har forundret meg mer enn én gang hvor mye hestene oppfatter av vårt kroppspråk og energi.
Har jeg «fluer» i hodet mitt i samvær med min hest, ja da får han det også.


Vi lever i treningsprinsippene som vi har lært hver eneste dag, men kanskje ikke like systematisk gjennomført som i starten.
Jeg trodde det vil ta mye tid, men det gjør det ikke. Dette fordi det nå er lagt inn i den daglige håndteringen, noe som gjør at det faller inn helt naturlig.
Jeg gjør øvelsene fordi jeg vet det er til hjelp for oss begge.


Jeg er takknemlig for at jeg fikk muligheten til å sette hesten i trening hos deg, mai måned for to år siden ble starten på et fantastisk samspill med min hest som stadig er i utvikling.


Jeg har lært å lytte og se min hest, som igjen gjør at hesten stoler på meg på en helt annen måte enn før.

Tilbake til bloggen