Få hesten din til å rygge bedre under rytter Hawk Horsemanship

Få hesten din til å rygge bedre under rytter

Mange sliter med å få hesten sin til å rygge bra og jeg føler at det er en øvelse som alt for ofte blir neglisjert. Å rygge hester styrker dem veldig både mentalt og fysisk. Det gjør at hesten stopper bedre og det gjør faktisk at de blir bedre fremover og. For god samling så bør hesten din være like lett å dytte alle retninger, som en varm kniv i smør. Her er noen tips for å forbedre hvordan hesten din rygger.

1. Sørg for at hesten din rygger bra i ryggeøvelsene på bakken først.
Dersom den sliter fysisk eller mentalt med rygging på bakken så vil den nesten garantert være dårlig til å rygge under rytter. Bruk spesielt tid på å få hesten god på grimearbeidet bakover, og du kan til og med gjøre det med hodelaget du vanligvis rir med.

2. Forstår hesten egentlig hva du ber om?
Dersom hesten svarer med å gå imot bittet og strekke hodet opp og frem så må du gå tilbake og jobbe mer med Ridning Trinn 1. Deretter må vi hjelpe hesten til å forstå hva det er vi ønsker før vi spør om det. Dette kan vi gjøre ved å flytte bakpart og få ordentlig fart på bena før vi kjapt setter oss i ryggeposisjon og vipper hesten ut av balanse bakover. Jo mer vi overdriver dette i begynnelsen så vil hesten snappe det opp så sant vi har god timing.

3. Ikke dra med tøylene.
Når hesten begynner å få en liten forståelse for posisjonen vår så kan vi starte uten å vippe den ut av balanse, men overdriv alt i begynnelsen og raffiner det heller til en fin sits gradvis ettersom hesten forståelse er tilstede. La tøylene dine være så brede og lave som mulig i begynnelsen, og tenk på dem som om at du setter opp en vegg foran hesten. Hold et jevnt press uten og dra, og dunk heller sjenklene dine annenhver gang så langt frem som du kan strekke dem. Jo lenger frem foran gjorden du legger press, jo lettere vil det være for en hest å tenke bakover. Ikke tenk så mye på hvordan alt ser ut, å overdrive i begynnelsen vil hjelpe hesten din frem mot at du ikke trenger å overdrive.

4. Alt handler om riktig timing.
Nøkkelen til å få en god revers er å slutte på riktig tidspunkt. Når vi jobber med ridning så lærer ikke hester av hva vi gjør, men når vi slutter å gjøre det. Så hva enn hesten din gjorde når du sluttet er det hesten tar med seg videre. Be om små, små forbedringer og bygg opp hestens forståelse over tid.

5. Øv litt hver dag.
Det er veldig fysisk og mentalt tungt for en hest å rygge, så rygging er ikke noe du vil bruke lang tid å drille på. Bare legg inn et par små repetisjoner hver dag hvor du bare vil se en ørliten forbedring for hver gang. Men, ikke la hesten din bli frustrert og gå i forsvar, der lærer den lite. Fokuser på å belønne fremfor å korrigere.

Tilbake til bloggen