Hest som er redd for hodet sitt Hawk Horsemanship

Hest som er redd for hodet sitt

Jeg har en vallak på 12 år, rir han bittløst, men for at andre enn jeg skal ha kontroll på han, har jeg prøvd med bitt noen ganger. Det har resultert i at han får panikk når jeg nærmer meg hodet hans med grime eller annet. Han tror jeg kommer med et bitt. Han er også sånn når han får ormekur eller skal dopes med Domosedan, hvilket gjøres før skoing.

- Ingrid

 

Hei Ingrid,

Jeg hadde brukt spesielt mye tid på øvelsene «flytte frampart» og «tilvenning av hender og utstyr».

Husk at «tilvenning av hender og utstyr» er først og fremst et prinsipp å lære seg til alt vi ønsker å påføre hesten av utstyr. Det er 3 faser og vi må forstå hvilken fase vi er i.

Bittet kan du smøre med honning og du kan fylle en tom ormkur-tube med f. eks. eplejuice og gi hesten dette hver dag i en uke.

Lykke til.

 

Tilbake til bloggen