Hester som begynner å gå når man skal stige på Hawk Horsemanship

Hester som begynner å gå når man skal stige på

Visste du at de fleste ulykker skjer under på og avstigning? Det er voldsomt irriterende når en hest begynner å gå før man er kommet ordentlig i salen, men faktum er at problemet er menneskeskapt. Hva er det første mennesker ber om etter at de har kommet på? At hesten skal gå fremover. Og hester er vanedyr, etterhvert så trenger den ikke å vente på den beskjeden. Den vet hva som kommer, derfor går den. Men, hvordan kan vi bli kvitt denne uvanen?


Det finnes et tonn med løsninger, men jeg liker å lære hesten til å gi hodet og slappe av når jeg stiger på. Så fort jeg har kommet på så fortsetter jeg å be hesten bøye hodet fra side til side i ihvertfall et minutt før jeg ber den gå noen vei, og da skal jeg være sikker på at den hesten ikke går noe sted før jeg har bedt den om det.


Grunnen til at dette virker så utrolig bra er fordi at hesten kan ikke bøye hodet ordentlig uten å slappe ordentlig av. Og jo mer vi repeterer dette nye mønsteret så skaper vi en ny vane og assosiasjon; slapp av når rytter stiger på og vent på beskjed. Når denne grunnmuren sitter godt nok så trenger du ikke gjøre det lenger, men det er en god vane. Bare pass på at du enten ber den slappe av eller alltid varierer hva du ber hesten å gjøre etter du har kommet på.

Tilbake til bloggen