Hester som løper ut Hawk Horsemanship

Hester som løper ut

Noe av det skumleste jeg noensinne har opplevd er da jeg som tenåring satt på en travhest som stakk ut. Denne hesten var kjent for å ta bittet og løpe avgårde som om den hadde fanden selv i hælene. Det var umulig å stoppe hesten uansett hva man gjorde og jeg husker tankene om at dersom jeg faller av nå så dør jeg.


Jeg har hørt om slike hester som har blitt styrt inn i en fjellvegg og til og med ikke stoppet da heller. Bang!


Det er utvilsomt et meget farlig problem og løsningen er ikke å ta problemet når det kommer, men å forebygge slik at man har muligheten til å stoppe hesten når situasjonen oppstår.Start med å lære hesten «Ridning Trinn 1» på et avgrenset område. Lær den å stoppe på en tøyle og å kunne stoppe fra galopp ved å flytte bakpart. Det vil løse problemet.


Se på bakparten som hestens motor, det er her hesten henter kraften sin fra. Dersom vi får hesten til å krysse bakbena så blir det som å trå inn clutchen på en bil; den kan stå å ruse turtallet, men den kommer ikke fremover.

Tilbake til bloggen