Hester som roper etter andre hester Hawk Horsemanship

Hester som roper etter andre hester

Det kan gjøre skikkelig vondt i øra når hesten du leier skriker inn i øret ditt. Men hva kan man egentlig gjøre med det og burde man gjøre noe med det?


Når en hest roper etter andre så er det et klart tegn på at hesten ikke har oppmerksomheten sin på deg. Det er vanskelig for en hest å multitaske og roping gir derfor bevis på om den følger med eller ikke. Stort sett gjør jeg aldri noe med hester som roper, fordi etterhvert som jeg skolerer hestene til å følge med så forsvinner dette av seg selv. Skulle du likevel slite med at en hest aldri slutter med det så er det å gå i deg selv det første du skal gjøre. Hvor godt er forholdet til deg og hesten? Liker hesten å være med deg? Får du han til å føle seg trygg? Ber du han alltid om å gjøre oppgaver? Hvordan er bakkearbeidet ders? Føler han seg sett og forstått av deg?

Det neste du skal gjøre er å kreve oppmerksomheten. Du må være påkoblet hele tiden og bevisst på både deg selv og hesten din. Og med en gang den begynner å rope og ikke følge med så gi den en grunn til å følge med; sett den i arbeid her og nå! Gi den en oppgave som krever oppmerksomheten din fullstendig og med riktig timing så vil du etterhvert få en hest som ikke fjerner oppmerksomheten sin fra deg. Overbevis hesten din om at du er viktig å følge med på, ingen andre kan gjøre det for deg.

Tilbake til bloggen