Hester som stikker fra deg på bakken Hawk Horsemanship

Hester som stikker fra deg på bakken

Hvordan får man en hest til å ikke rive leietauet ut av hendene dine så den stikker av?
- Adriana 


Er det noe mer irriterende enn hester som bare bestemmer seg for å forlate situasjonen og viser oss faktisk hvor lite makt vi har over dette dyret? Mennesker i lettvektsklassen mot hester i tungvektsklassen, regnestykket er enkelt; denne drakampen taper vi.


«Bakkearbeid Trinn 1» vil være det første vi bør gjøre, og spesielt burde vi bruke tid på rundpaddock øvelsene og «grimearbeid» for det er jo dette trykket hesten gjør motstand mot når den bestemmer seg for å dra av gårde. Noen timer i oppbinding med en «Blocker Tie Ring» vil hjelpe prosessen.

Tren hesten på et lite og avgrenset område i begynnelsen, slik at hesten ikke får stukket. Ta den igjennom "Bakkearbeid Trinn 1" noen dager på dette området før du går ut på et litt større område, som f. eks. en ridebane, og tren hesten igjennom "Bakkearbeid Trinn 1" her noen dager.

Dersom hesten fremdeles prøver å stikke etter å ha gjennomført "Bakkearbeid Trinn 1" på et begrenset område. skal du gjøre det motsatte av hva instinktet forteller deg; du skal ikke prøve å holde hesten igjen når den går fra deg, du skal løpe mot den og gi den slakk i grima. Men, når den får slakk så skal du hardt kaste deg bakover slik at hesten får et diger rykk mot deg som om et anker ble sluppet i bakken. Løp mot den igjen og skrem den opp i fart før du repeterer disse rykkene igjen og igjen. Med riktig timing vil det ikke ta lang tid før den hesten absolutt ikke har lyst til å gå fra deg og heller velger å se etter en annen løsning enn å stikke fra problemene sine.

Tilbake til bloggen