Hva gjør jeg når jeg blir usikker? Hawk Horsemanship

Hva gjør jeg når jeg blir usikker?

Jeg har sett og hørt dette skje gang på gang; noen har en dårlig opplevelse med hesten sin og sender den i trening. Når hesten er ferdig rehabilitert og kommer hjem igjen til eieren så er eieren først overlykkelig, men så kommer plutselig panikken tilbake og eieren blir stadig mer og mer usikker igjen.

Hvorfor? Fordi vi mennesker oppsøker minner og katastrofetenker alltid. Vi klarer ikke å leve i nuet og dømmer hesten for hvordan den tidligere var og er redd for hva som kan skje dersom den går tilbake til å være slik den var.


Hva gjør man så når man havner i denne situasjonen? Mang en kunde har hatt denne samtalen med meg og jeg forteller dem at jeg vet bare om to måter å bli kvitt denne frykten på:

  1. Terapi. DU har et problem, ikke hesten. Ikke hold hestens fortid mot den, la det gå! Den er bare her og nå! Så det at du tenker på hva som har skjedd før eller hva som eventuelt kan skje i fremtiden hjelper ingen, det gjør det tvert imot verre! Så gå og fiks deg selv på en måte som er riktig for deg. Meditasjon, kognitiv terapi, karate, sjokkterapi, yoga, samma hva det er; bare finn en greie som virker for deg! Og hvis du ikke finner noe der du har letet før så let videre.
  2. Øv! Bli så god på å trene hest at du ikke lenger tenker, du bare responderer i refleks på alt. Som godt innlært selvforsvarsteknikk. Jo flere hester du tar i jo bedre blir du. Bli så flink at du aldri er redd, for da forsvinner frykten. Øv fra du våkner til du legger deg, og drøm om øvingen. Øv til du blir så flink at du ikke bryr deg om hesten din står og spruter flammer ut av nesa da du skal hente den i paddocken. Øv! Øv! Og øv så litt til…
Tilbake til bloggen