Ikke kjøp unghest for tidlig Hawk Horsemanship

Ikke kjøp unghest for tidlig

Jeg ser dette problemet alt for ofte;
Folk kjøper seg en unghest for å ri inn selv, enten fordi de ønsker erfaringen eller de ønsker en hest som ikke har "lært noe feil"; et uskrevet ark. Eller så er det rett og slett for å spare penger. Uansett så er problemet ofte at folk ikke vet hva de går til og har lite forutsetninger for å lykkes, eller de er dømt til å måtte gjøre mange feil på veien som i verste fall ender opp i en skadet hest eller menneske. Folk som kun har ridd og trent hester som har lært litt vet for lite om prosessen med å lære en hest alt de må lære og ikke minst hvor farlige hester er. Jeg skriver "er" og ikke "kan være" fordi hester er fluktdyr og de kommer til å bli redde i prosessen og uten kunnskap om hvordan å trene en hest fra "bunnen av" så vil både hester og folk få et sjokk.

Noe av det største problemet er kanskje det at folk gjerne kategoriserer hester inn i "snill eller slem", og denne mangelen på kunnskap øker risikoen betraktelig.

Det er stor forskjell på å lære en hest noe for første gang og det å raffinere noe den allerede skjønner konseptet av.

Jeg mener bestemt at det er viktig å ha litt erfaring med å trene hester igjennom Bakkearbeid og Ridning Trinn 1. Deretter bør man ha vært med på en del innridning eller ha en praktisk og økonomisk plan for å sette hesten i trening når tiden for innridning kommer.

Det finnes tross alt kun tre måter å få en trent hest på som jeg vet om:
1. Du kjøper den "ferdig trent".
2. Du betaler noen for å trene den for deg.
3. Du trener den selv.
For den sistnevnte så krever det en del erfaring, og det er helt sant at for å få erfaring så må man gjøre seg erfaringene. Men, sett deg og hesten opp for suksess og prøv å unngå at det går galt. Lær av andres feil ved å lytte til dem og tilbringe tid med allerede erfarne folk. Du har bare en kropp og et liv.

Tilbake til bloggen