Når du ikke har en round pen Hawk Horsemanship

Når du ikke har en round pen

En round pen er ikke noe man må ha for å trene hest, men det er et fantastisk verktøy. Spesielt i begynnelsen av utdannelsen til en hest, ved innridning, dersom man ønsker å trene dem til å kunne gjøre øvelser løse uten utstyr eller dersom man skal jobbe hester som ikke vil fanges. Men, hva gjør man dersom man ikke har en round pen?


Alternativ 1:

Man kan reise til en stall som har en round pen. Ofte kan det man ønsker å oppnå bare ta noen få dager, og da kan man kanskje reise til en stall i nærheten daglig i en liten periode. Eller kanskje stalle opp hesten for bare en uke f.eks.


Alternativ 2:

Man kan runde hjørnene i en firkantet paddock ved å f.eks. sette en plate i hvert hjørne. Da får man ikke en helt rund round pen, men en Oktogon (åttekant). Denne løsningen er ikke like bra, men det fungerer ganske godt.


Alternativ 3:

Du kan bygge en round pen, enten midlertidig eller permanent. Det trenger ikke være dyrt. For noen hester holder det å bare bruke plaststolper og strømtråd. Jeg hørte en gang om noen som hadde stablet mange firkantballer med halm i en sirkel. Trenger du en portabel løsning så kan du gå til innkjøp av lettgrinder, eller kanskje du kan låne eller leie av nabobonden for en uke? Her er det egentlig kun fantasien som setter grenser.

 

 

Tilbake til bloggen