Når du ikke har ridebane Hawk Horsemanship

Når du ikke har ridebane

En ridebane er et fantastisk verktøy, men ikke alle har verken plass eller råd til det. Selv har jeg ridd inn mange hester før uten ridebane.


Jeg pleier alltid å anbefale folk å først jobbe med start og stopp uten å blande inn andre faktorer som f.eks. styring, og da er det greit å ha et inngjerdet område i begynnelsen. Da kan man jo alltids reise til et sted med ridebane for den lille tiden det tar å få disse øvelsene på plass. Man kan jo også gjerde inn et egnet område hjemme og f.eks. bruke plaststolper og strømtråd. Det trenger ikke være firkantet. Et annet alternativ er å ri på et stort jorde og kun styre den inn igjen når den trår over en viss grense som du setter.


Så fort start og stopp er trygt så kan man i teorien finne seg en lang vei og begynne å jobbe med å holde gangarter og overganger. Det er mye mer naturlig for en hest å følge en vei og gir dem naturlig bedre fremdrift. Trær og steiner kan sirkles, grøfter kan ries over og gjennom, felte trær kan hoppes, samling, galoppbytter, rygging… Det er nesten bare fantasien som setter grenser for hva du kan jobbe med på tur.

Tilbake til bloggen