Noen ting for å styrke din horsemanship Hawk Horsemanship

Noen ting for å styrke din horsemanship

I løpet av en travel hverdag er det kanskje ikke så mye tid vi egentlig får brukt sammen med hesten, men her er en liste over noen ting man kan gjøre ellers i hverdagen som styrker deg som hestemenneske.

1. Tren opp styrke og kondisjon.
Fysisk styrke og kondisjon er et verktøy som kan hjelpe deg i treningen din med hesten. Du kan selvfølgelig få til mye selv om du er svak, men fysisk styrke vil føre deg lettere og kjappere i mål. Det å legge noen turer til treningsstudio i uka, jogge litt eller gjøre styrkeøvelser hjemme kan være noe som gir deg noen ekstra fordeler.

2. Tren kampsport, eller lignende.
Motorikk er kjempeviktig når vi jobber med hest. Kampsport gir deg ekstremt kontroll på kroppen din, øver opp reflekser og øker den mentale styrken din. Yoga, turning eller dans kan være fine alternativer.

3. Bytt hender.
Gjør ting du vanligvis ville gjort med høyre hånd med din venstre, eller motsatt. Vi har alltid en sterkere side, men vil gjerne at hesten skal være like sterk på begge sider. Ved å legge inn slike ting i hverdagen din kan du prøve å gjøre deg selv mer lik på begge sider.

4. Få kontroll på deg selv mentalt.
Her er det mye som vil være individuelt, men det å lete etter teknikker for å styrke deg mentalt kan gi store goder sammen med hesten din. Det finnes mange mediteringsteknikker man kan prøve ut, kognitiv terapi eller kanskje bare litt tid til å filosofere. Jeg vil personlig anbefale metodene til Wim Hof som vil hjelpe deg å presse deg selv mentalt, fysisk og gi deg verktøy til å kunne kontrollere deg selv når hesten stresser seg opp, slik at du kan senke pulsen din og ikke la deg påvirke.

5. Legg av tid til å få ny kunnskap.
Kunnskap er makt. Bruk tid på å lese bøker, høre på lydbok, se på videoer og lignende. Praksis fungerer så mye bedre når man forstår teorien bak.

6. Rett på deg selv i speilet.
Alle er vi skjeve og hjernen tror at det er slik vi skal være. Vi kan trene opp hjernen til en "ny normal" ved å bruke tid foran speilet og rette oss til slik vi burde være. Bruk tid til å rette opp holdningen foran speilet og gå med den nye bevisstheten frem til hjernen oppdaterer dette til en "ny normal".

7. Bruk tid på å øve med verktøyet.
Å bli god med verktøy krever mange repetisjoner, så hvorfor ikke øve når du kan? Har du for eksempel gjort inn eller utslipp så kan du bruke hele veien tilbake på å snurre rundt på leietauet mens du går. Sikt på gresstuster, greiner og alt mulig du møter på din vei og tren opp ferdighetene dine med utstyret. Jo bedre følelse du får med et verktøy, jo lettere er det for hjernen din å dra paralleller til andre aspekter.

Tilbake til bloggen