To typer trygghet Hawk Horsemanship

To typer trygghet

Det er fantastisk at man kan få en hest som tidligere alltid var nervøs og stresset til å slappe av og fungere i hverdagen. Men, noen hester blir bedre enn andre og jeg ser på det som at det finnes to typer trygghet en hest kan få; en ytre og en indre.

Den ytre tryggheten er at hesten endelig forstår oss og finner tillit i at ting gir mening. Hester elsker ruiner, at kommandoer er lett forståelig og like hver gang for det gir et mønster som hesten kan ha tillit til. Den ytre tryggheten, som jeg kaller det, er lett å skape. Det kreves bare konsekventhet, det leder til rettferdighet som igjen leder til tillit som deretter leder til avslapping.

Den indre tryggheten er hester som får nok tid til å resette nervesystemet i flere settinger og som lærer seg nedreguleringsteknikker for seg selv. Du kan forestille deg at det er litt som sinnemestring hvor en person teller til 10 når han blir sint og klarer å roe seg ned. Disse hestene blir meget trygge på seg selv og man kan på mange måter si at de har høy selvtillit. Disse hestene vil være kjappe til nedregulering, så jo flere nervebaner vi kan lage som leder dit, jo større er sjansen for å skape den indre tryggheten.

Tilbake til bloggen