Vær oppmerksom på hvor og når du hviler hesten din Hawk Horsemanship

Vær oppmerksom på hvor og når du hviler hesten din

Kanskje du har merket at hester trekker mer i noen retninger? Eller at det er noen plasser de ikke vil? De trekker mot paddocken, de trekker mot stallen, de trekker mot porten, de vil ikke inn på banen, de vil ikke på tur osv.

Det føles som hester har noen magnetiske felt som de automatisk trekkes mot, men faktum er at de stort sett er menneskeskapt.

Siden hesten er laget for overlevelse så vil den alltid oppdatere hjernen med de siste viktige oppdateringene for overlevelse. Å bruke unødvendige kalorier og energi vil være veldig dumt for hesten, for da har den kanskje ikke overskudd til å rømme fra en farlig situasjon, derfor er den lagd for å søke situasjoner der den får hvile.

Når man har en hest som trekkes spesielt mot et sted, eller absolutt ikke vil et sted, så må man tenke på hva hesten gjorde der sist. Mange får hester som ikke vil på tur og grunnen er at hesten forbruker kalorier på tur, men får ekstra hvile når den kommer hjem fordi mennesket ønsker på sin måte å si takk; "her er litt ekstra godt i dag fordi du var så flink." Hester tenker ikke fremover og bakover i tid slik som oss, så denne typen tankegang er overhodet ikke snill mot hesten, men skaper bare mer trøbbel for oss.

Når du rir en økt på ridebanen så skal du følge nøye med på hvor du lar hesten hvile. Ikke la det bli samme sted hver gang og la den aldri hvile med porten. Kjenn på hvor hesten trekker og jobb den der, hvil den der den ikke ville være i utgangspunktet.

 

Er man ordentlig bevisst i arbeidet sitt så slipper man mye av disse magnetene i hesten.

Tilbake til bloggen